Woeha ontwerpt ook digitale muziekinstrumenten

w

WAT ?


Wil je een muziekinstrument waarmee je eigen microtonale stemmingen kan ontwerpen en bespelen? Wens je een kunstinstallatie te maken die reageert op de stem van een bezoeker? Of zou je graag omgevingsgeluiden analyseren met je tablet en die vervolgens bewerken met je touchscreen?


VOOR WIE ?


Behalve podcasts maakt Woeha ook digitale muziekinstrumenten en interactieve toepassingen op maat. Dit zijn software patches voor improvisaties, uitvoeringen, composities, klankinstallaties of onderzoeksexperimenten. Onze creaties combineren audio-effecten, synthesizers en interface-mappings volgens de wensen van muzikanten, componisten, kunstenaars, game-ontwikkelaars of onderzoekers.

De digitale instrumenten in volgend filmmuziekfragment - behalve bas en akkoorden - zijn gemaakt door Hans Roels (Woeha).

Wij kiezen om de instrumenten in de programmeertaal Pure Data (Pd) te maken. Zo zijn ze breed inzetbaar en duurzaam. Patches in Pd kun je gebruiken op Windows, Apple, Linux computers, op (apps in) Android of iOS toestellen en Raspberry Pi microcomputers. Ze zijn ook toepasbaar binnen een DAW - als VST of AU - (en in de toekomst ook binnen de Chrome browser).

Een tweede voorbeeld waarbij Hans met één hand op een versterkte metalen lamp speelt en met de andere hand de digitale bewerking (van deze lamp) bedient.